Inloophuis Scarabee

De diagnose kanker is voor veel mensen vaak een hele schok. Het betekent meestal een periode van intensieve behandelingen, waarin alle aandacht en energie is gericht op overleven. Als de behandelingen achter de rug zijn, blijkt het oppakken van het normale leven niet eenvoudig te zijn.

Stichting Inloophuis Scarabee is de ontmoetingsplaats in de regio Leiden voor mensen geraakt door kanker. De missie van Scarabee is om mensen geconfronteerd met kanker te helpen de balans, ondanks hun ziekte, te (her)vinden, om zo weer midden in het leven te kunnen staan.

De gasten staan centraal. De zorg, de organisatie en de locatie zijn er voor hen. Er is respect voor individuele behoeften en wensen. Op de meeste werkdagen (zie de agenda op de website) staat tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur de koffie en thee klaar en worden bezoekers door een gastvouw van Scarabee.

Voor wie is Scarabee er?Nieuw logo Inloophuis Scarabee met pay-off

 

Inloophuis Scarabee is er voor iedereen die geconfronteerd is met kanker, dat wil zeggen: (ex)patiënten, naasten, kinderen van, nabestaanden of anderszins betrokkenen.

De gasten staan centraal. De zorg, de organisatie en de locatie zijn er voor hen. Er is respect voor individuele behoeften en wensen.

 

Wat biedt Scarabee?

 

Wil u meer weten over voeding bij kanker? Over palliatieve zorg? Juridische kwesties? Vindt u het prettig om te praten met deskundigen en lotgenoten? Dan is Café Scarabee iets voor u. Scarabee organiseert iedere vierde maandag van de maand een interessante thema bijeenkomst onder de noemer ‘Café Scarabee’. Het thema wordt gepresenteerd door een spreker met kennis van zaken en daarna is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Andere activiteiten zijn yoga, voetreflexmassage, wandelen in de natuur, wandelen & fotograferen in de stad, creatieve workshops en het spreekuur van de kindercoach voor ouders en kinderen. Inloophuis Scarabee organiseert daarnaast regelmatig zogenaamde verwendagen. Vaste onderdelen zijn haarverzorging, make-up, stoelmassage, nagels stylen en voetreflexmassage. Bijzondere en stralende dagen voor zowel de verwenden als de verwenners.

Meer informatie

www.inloophuisscarabee.nl

De openingstijden zijn wisselend; zie de kalender op de website

 

Bezoekadres: Oude Vest 17, Leiden
Telefoon: 06 – 525 862 60
E-mail: info@inloophuisscarabee.nl