Na een afwezigheid van een jaar is de LeidenWalk weer terug op de evenementenkalender van Leiden. Op zondag 21 april 2024 organiseert ProKwadraat voor de 16e keer dit sportieve wandelevenement. Op deze sportieve en gezellige dag kunnen mensen kiezen voor een wandeling van 5, 10 of 20 kilometer.

Wandelen is een populaire bezigheid. Immers, het is buiten, sportief en je kunt ervoor kiezen om het alleen te doen of samen met anderen. Op deze voorjaarsdag, als de bomen al uitlopen en de tuinen weer kleur gaan krijgen, kan men met het hele gezin op stap met de 5 kilometer (puzzel)wandeling (incl. spannende doorsteekjes en avontuurlijke puzzels en vragen. Voor wie liever langer loopt, is de route van 10 kilometer uitgestippeld en voor de echte doorgewinterde wandelaars is er een afstand van 20 kilometer te overbruggen. Voor elk wat wils dus. 

Inschrijven is mogelijk via de website: Leiden Walk. De start en finish zijn bij Stadsparkeerplan, Haagweg 8, Leiden. ProKwadraat is naast de LeidenWalk ook organisator van de 100 Bruggenloop die dit jaar op 21 en 22 september 2024 wordt gehouden.